Kickbox Therapie

Zesay paloma

Kickbox
Therapie

Kickbokstherapie

Therapeutisch boksen is een wetenschappelijk bewezen methode die steeds meer aan populariteit wint als effectief middel om traumatische ervaringen te verwerken, negatieve gevoelens te verminderen en stress te verminderen. Het is een vorm van lichaamsgerichte therapie waarin elementen uit de (kick)bokssport worden gecombineerd met traditionele psychotherapie.

Learn not to be powerless. 

Laat je niet afschrikken door het beeld wat je mogelijk hebt van kickboksen. Kickboksen is zoveel meer dan slaan en schoppen. Het gaat niet over agressie het gaat over de regie weer terug te pakken en te ervaren dat je van een situatie waarin je je powerless voelde ineens wel de kracht weer ervaart. Kickboksen is een prachtig instrument om te oefenen met het reguleren van emoties en zelfcontrole. Voor meiden die alles opkroppen, geen ruimte in durven te nemen en over grenzen heen laten gaan is dit een fantastische manier om te oefenen met tegenovergesteld gedrag. Er kan een andere relatie met je lichaam ontstaan, je leert in contact te blijven met jezelf en hierdoor je emoties te reguleren.

It is also just possible that Martial Arts may be among the very best treatment for traumatic stress, because you learn not to be powerless.

Bessel van De Kolk.

EMDR en Kickbokstherapie

In samenwerking met een psycholoog kan de combinatie van EMDR en kickboksen een mooie vorm zijn om aan de slag te gaan met de gevolgen van jou traumatische ervaring(en).

Groepsverband

De lichaamsgerichte oefeningen kunnen ook worden ingezet in kleine groepjes. Zowel voor de doelgroep als voor professionals, docenten, coaches etc. Wil je zelf ervaren wat de oefeningen voor je kunnen doen? Vraag naar de mogelijkheden en ervaar het effect zelf!