Yoga

Privé Yoga

Privé yoga kan een een fijne en veilige manier zijn om kennis te maken met yoga, of juist een manier om je eigen yoga practice te verdiepen. De lessen worden dusdanig op jouw wensen, vragen en lijf afgestemd.

Wellicht zijn er andere redenen om privé lessen te nemen. Kamp je wellicht met psychische redenen. Burn out klachten, angsten, PTSS gerelateerd klachten? Dan is yoga trauma sensitive wellicht een mooie optie voor jou.

Welke reden je ook hebt, Yoga is een vorm om de verbinding ( weer) met je lichaam te vinden. Wees welkom. Voorafgaand aan de les stemmen we samen af om de les op maat te maken.

Voor de privé en trauma sensitieve yoga kan ik bij je thuis komen zodat je in je eigen veilige omgeving de weg naar je eigen lichaam kan (her) vinden. Er is ook altijd een optie in de praktijkruimte.

Trauma sensitieve Yoga

Trauma sensitieve yoga is een aangepaste en mindfull manier van yoga beoefenen. Deze vorm van Yoga is om de verbinding met je lichaam (opnieuw) te vinden. Een echte verandering kan pas plaats vinden nadat het lichaam heeft geleerd dat er er geen gevaar is. Deze vorm van yoga is vrij van specifieke asana’s (houdingen) maar richt zich voornamelijk op het lichaamsbewustzijn en het zelfregulerend vermogen van ons lichaam. Het maakt je met zachte houdingen, mantra’s en ademhaling weer bewust van de sensaties in je lichaam. Tijdens deze les worden er geen fysieke aanrakingen ter correcties uitgevoerd door mij als docent. Ik zal alleen aanwezig zijn je te begeleiden in je innerlijke proces om je lichaam als veilig en voorspelbaar te ervaren.

Ervaar je stress gerelateerd klachten, kamp je met een burn-out, PTSS klachten en of verwante angst / depressie klachten? dan kan deze vorm van yoga jou helpen in het herstel.

Yoga en mindfulness op school

Ben je opzoek als docent naar een ander aanbod dan de reguliere lessen en workshops? Wil je ze op een andere manier kennis laten maken met de school of life? Dan is dit een mooie manier om ze kennis te laten maken met yoga of mindfulness maar beide kan ook. Gun je klas een mooie introductie met yoga en als afsluiting mindfulness. (leeftijd vanaf 13 jaar)

Groepslessen

Wil je liever in privé-kring yogales krijgen. Wil je met een aantal vrienden/ vriendinnen of collega’s een privé les ervaren? Heb je een bijeenkomst of trainingsdag waarin yoga een verdieping kan geven? Dan kan je er voor kiezen een les in te plannen met thema naar keuze.

One day retreat

Door middel van Vinyasa yoga, een touch of yin en diepe/ helende meditatie, nemen wij jou een dag lang mee om naar binnen te keren. De dag retreat is afgestemd op de seizoenen. De kennis van Ayurveda is terug te vinden in de dag en tevens de geheel verzorgde lunch. De nadruk ligt om bepaalde dosha’s te kalmeren of juist intensiveren.

Yoga Nidra

Betekend letterlijk ‘ slaap van de yogi’s’. Yoga Nidra kan worden ingezet als een ontspanningstechniek waarbij je, terwijl je wakker blijft, je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel tot een diepe ontspanning brengt. Door deze staat van ontspanning vermindert het je gevoel van stress, afname in spierspanning, zorgt voor een lagere hartslag en bloeddruk.