Yoga

Yoga

Privé Yoga

Privé yoga kan een een fijne en veilige manier zijn om kennis te maken met yoga, of juist een manier om je eigen yoga practice te verdiepen. De lessen worden dusdanig op jouw wensen, vragen en lijf afgestemd.

Wellicht zijn er andere redenen om privé lessen te nemen. Kamp je wellicht met psychische redenen. Burn out klachten, angsten, PTSS gerelateerd klachten? Dan is yoga trauma sensitive wellicht een mooie optie voor jou.

Welke reden je ook hebt, Yoga is een vorm om de verbinding ( weer) met je lichaam te vinden. Wees welkom. Voorafgaand aan de les stemmen we samen af om de les op maat te maken.

Voor de privé en trauma sensitieve yoga kan ik bij je thuis komen zodat je in je eigen veilige omgeving de weg naar je eigen lichaam kan (her) vinden. Er is ook altijd een optie in de praktijkruimte.

Groepslessen

Wil je liever in privé-kring yogales krijgen. Wil je met een aantal vrienden/ vriendinnen of collega’s een privé les ervaren? Heb je een bijeenkomst of trainingsdag waarin yoga een verdieping kan geven? Dan kan je er voor kiezen een les in te plannen met thema naar keuze.

Trauma sensitieve Yoga

Trauma sensitieve yoga is een aangepaste en mindfull manier van yoga beoefenen. Deze vorm van Yoga is om de verbinding met je lichaam (opnieuw) te vinden. Een echte verandering kan pas plaats vinden nadat het lichaam heeft geleerd dat er er geen gevaar is. Deze vorm van yoga is vrij van specifieke asana’s (houdingen) maar richt zich voornamelijk op het lichaamsbewustzijn en het zelfregulerend vermogen van ons lichaam. Het maakt je met zachte houdingen, mantra’s en ademhaling weer bewust van de sensaties in je lichaam. Tijdens deze les worden er geen fysieke aanrakingen ter correcties uitgevoerd door mij als docent. Ik zal alleen aanwezig zijn je te begeleiden in je innerlijke proces om je lichaam als veilig en voorspelbaar te ervaren.

Ervaar je stress gerelateerd klachten, kamp je met een burn-out, PTSS klachten en of verwante angst / depressie klachten? dan kan deze vorm van yoga jou helpen in het herstel.

Yoga en mindfulness op school

Ben je opzoek als docent naar een ander aanbod dan de reguliere lessen en workshops? Wil je ze op een andere manier kennis laten maken met de school of life? Dan is dit een mooie manier om ze kennis te laten maken met yoga of mindfulness maar beide kan ook. Gun je klas een mooie introductie met yoga en als afsluiting mindfulness (leeftijd vanaf 13 jaar).

One day retreat

Door middel van Vinyasa yoga, een touch of yin en diepe/ helende meditatie, nemen wij jou een dag lang mee om naar binnen te keren. De dag retreat is afgestemd op de seizoenen. De kennis van Ayurveda is terug te vinden in de dag en tevens de geheel verzorgde lunch. De nadruk ligt om bepaalde dosha’s te kalmeren of juist intensiveren.

Yoga Nidra

Betekend letterlijk ‘ slaap van de yogi’s’. Yoga Nidra kan worden ingezet als een ontspanningstechniek waarbij je, terwijl je wakker blijft, je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel tot een diepe ontspanning brengt. Door deze staat van ontspanning vermindert het je gevoel van stress, afname in spierspanning, zorgt voor een lagere hartslag en bloeddruk.

Wat betekent yoga voor mij

Het leven bestaat uit een logische volgorde, terug te zien in de seizoenen, het afnemen en komen van de maan, dag & nacht, zo ook in de in & uit ademhaling. Alles gaat over los laten om vervolgens weer tot bloei te komen. In de lessen die ik verzorg kan je deze logische volgorde terug vinden in de opbouw en de thema’s van de lessen. Vinyasa betekend vrij vertaald ‘ in de juiste volgorde plaatsen’. Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. In een Vinyasa les volgen de houding elkaar op in het ritme waarin jouw ademhaling centraal staat. De aandacht zal liggen op hoe je jouw persoonlijke energie optimaal kan voelen en gebruiken.

Tegenwoordig zijn we zo hard opzoek naar ‘rust’, zo wordt er vaak gezegd maar zoek naar kracht en beweging en de rust zal als vanzelf komen.

Met een dikke knipoog, een lach, persoonlijke aandacht maar ook met zorgvuldigheid en veel energie begeleid ik je door de houdingen heen maar jij blijft altijd je eigen Teacher.