Over mij

Over mij

Mijn naam is Zesay Plemp van Duiveland. Door mijn ervaring als hulpverlener in de reguliere hulpverlening heb ik van dichtbij gezien hoeveel jongeren en volwassenen er kampte met onverklaarbare klachten als moeheid, rugpijn, hartkloppingen en of slaapafwijkingen. Veelal met een lijst aan diagnoses en dito hulpverleningstrajecten waarin patronen helder waren maar een andere beweging uit bleef. Waar zij verstandelijk konden begrijpen wat er speelde en welke patronen zij wilde doorbreken bleef hun lichamelijk alarmsysteem achter in herstel. Zij bleven hun lichaam als vijand ervaren. Dit gegeven bleef mij puzzelen als hulpverlener maar ook als mens. Na een lange en intense persoonlijke zoektocht vond ik uiteindelijk de uitkomst dat heling en nieuwe patronen aanleren alleen kan wanneer er een wisselwerking is tussen het lichaam en geest. Door zelf te hebben ervaren wat lichaamsgerichte therapie, yoga en Ayurveda voor je kan doen ben ik vastberaden dit terug te geven! 

Traumatische symptomen worden niet veroorzaakt door de gebeurtenis zelf. Ze komen voort uit het niet hebben of kunnen ontladen van de opgedane spanning tijdens deze gebeurtenis. Dit restant blijft in ons zenuwstelsel gevangen. Dit gegeven uit zich dan vaak in bovenstaande klachten of erger namelijk in depressies, angst, psychosomatische klachten en gedragsproblemen. Trauma is een verhaal van het lichaam, een beweging die niet afgemaakt is. Dit verhaal kan afgemaakt worden, doorvoelt worden wanneer je de moed hebt om weer te leren voelen. De natuurlijke manier om ons systeem te kalmeren is door middel van aanraking. Aanraking is cruciaal in het helpen bij een overmatig arousol en zorgt dat we ons weer veilig en bescherm voelen. 

Samen met mij gaan we dit verhaal afmaken en nog belangrijker, we nemen de natuurlijke manier weer mee om te kalmeren. Namelijk door middel van fysieke aanraking. Dit helpt bij overmatig arouseal en zorgt dat we weer veilig en beschermd voelen. 

Of je nu bij mij op de website kijkt voor het Ayurvedische deel, Yoga of de lichaamgerichte en kickboks therapie, alles staat met elkaar in contact. Lichaam, geest en ziel. Ik gebruik het lichaam als spiegel om jouw verhaal te vertellen. In eens kan het tijd zijn de beweging af te maken die zo abrupt is geëindigd, wees welkom. 

Enso teken

Het Enso teken symboliseert kracht en de schoonheid van imperfectie. Het symboliseert je diepste en meest authentieke zelf. Deze penseelstreek die je slechts in 1 keer mag zetten maakt deel uit van een boeddhistische meditatiebeoefening. De onvolmaaktheid van de cirkel, je mag het namelijk niet nog een x doen, over doen of beter maken. Laat zien dat alles draait om het omarmen van wie je daadwerkelijk bent en dat je tevreden mag zijn met wat je hebt en wat er is. Laat dit teken je aan herinneren dat je alles al hebt en alles bent om je meest unieke leven te leven en dat er grote schoonheid schuilt in alles waarvan we denken dat het onvolmaakt is. De cirkel is nooit helemaal rond, nooit helemaal gesloten. Er is altijd een oneindigheid in en om ons heen.

Opleidingen

SKJ geregistreerd 

· Bachelor of Social Work, kind&jeugd psychiatrie 

· 200 hrs Vınyasa Teacher training, De Nieuwe Yoga school 

· 50 hrs advanced study Trauma Sensitive yoga therapie, Anneke Sips 

· 50 hrs advanced study Mastering the art of flow, Simon Row 

· 50 hrs advanced study embodying the Elements, Daphne Koken 

· 50 hrs advanced study Yoga Nidra, Bart Benschop 

· Touch of Yin, Sanne Theben Terville 

· Ayurvedisch therapeut, Ayurdaay Nilayam 

· Expertisetraining Karakterstructuren, Stenekes Academy 

· TRAP Traumagerichte Regulatie Assertiviteit PMT (kickboks therapie)