Over mij

Daar waar we zoeken naar antwoorden buiten ons, ligt het antwoord vaak in ons.

En zo begon ook mijn eigen zoektocht.

Mijn naam is Zesay Plemp van Duiveland. Ik ben naast yogadocente ook meidencoach, waarin ik lichaams- en ervaringsgericht werk met meiden die door wat voor rede dan ook de regie in hun leven kwijt zijn geraakt. Door mijn ervaring als hulpverlener in de reguliere hulpverlening heb ik van dichtbij gezien hoeveel jongeren en volwassenen er kampte met onverklaarbare klachten als moeheid, rugpijn, hartkloppingen en of slaapafwijkingen. Veelal met een lijst aan diagnoses. Waar zij verstandelijk konden begrijpen wat er speelde en welke patronen zij wilde doorbreken bleef hun lichamelijk alarm systeem achter in herstel. Zij bleven hun lichaam als vijand ervaren. Door een roerige start aan het begin van mijn leven en het verlies van dierbare kampte ook ik met deze klachten. Na een lange en intense zoektocht vond ik uiteindelijk de heling in de wisselwerking tussen lichaam en hoofd. De antwoorden waar ik zo hard naar op zoek was heb ik uiteindelijk binnen in mij gevonden.

Door Yoga, voeding, aanraking en beweging kwam ik op de weg terug. Alhoewel ik uit een familie kom waar de yoga filosofie niet vreemd is en eigenlijk een ‘way off life’ was. Heeft het nog even geduurd voordat het bij mij een prominente rol in mijn leven zou krijgen. Destijds was yoga ook niet zo populair als nu. Alhoewel dat mij niet tegenhield om als twintigjarige tussen de oudere dames Hatha yoga te volgen had ik uiteindelijk iets anders nodig om mijn energie te ontladen en om te zetten naar kracht. Kort gezegd: ik was te onrustig voor deze vorm van yoga. Ik kwam uiteindelijk uit bij Vinyasa yoga. Voor mijn lijf en onrustige geest was dit thuis komen.

Dit gevoel van ‘ thuis komen’ heeft mij ge├»nspireerd dit ook te willen geven aan anderen. Mijn eigen zoektocht is dan ook uitgemond in het doceren van yoga maar ook als meidencoach waarin ik lichaams- en ervaringsgericht werk. Dit jaar hoop ik daarnaast als Ayurvedische therapeut af te studeren.